Zwangerschap

Voetreflexmassage is een goede ondersteuning tijdens en na de zwangerschap voor zowel moeder als kind. Het geeft jou en je baby rust en ontspanning.

De zwangerschap is een hele fijne tijd, maar (soms) ook een hele drukke en verwarrende tijd.

Er verandert ineens heel veel in je lichaam en soms kan je dat allemaal niet aan.

Ook moet er van alles geregeld worden bijv. in huis en dan wordt nog wel eens het belangrijkste in het leven van de baby vergeten…jijzelf… de aanstaande moeder.

De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Dit is waarom verloskundigenpraktijk Promessa in Waddinxveen a.s. moeders naar mij door verwijst om zwangerschapsklachten te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid.

In ons hormoonstelsel vinden vanaf het eerste moment vele veranderingen plaats. Je krijgt  ook nieuwe hormonen in jouw lichaam zoals HCG, het zogenaamde zwangerschapshormoon wat door de bevruchte eicellen afgegeven wordt. Dit is het hormoon dat meestal de bekende zwangerschapsmisselijkheid veroorzaakt in de eerste maanden.

Maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken…… ook na de bevalling hebben veel vrouwen nog last van hun bekken.

Ook kunnen er verschillende lichamelijke en geestelijke klachten optreden tijdens de zwangerschap waarbij voetreflexmassage een goede kans op verlichting van de klachten biedt.

Meest voorkomende klachten

Er kunnen verschillende lichamelijke en geestelijke klachten optreden tijdens de zwangerschap waarbij voetreflexmassage klachten vermindert of weghaalt.

  • Misselijkheid en overgeven
  • Vermoeidheid
  • Vocht vasthouden, dikke voeten en benen
  • Obstipatie
  • Blaasontsteking
  • Rugklachten, heupklachten en bekkenproblemen
  • Kramp in de benen
  • Hoge bloeddruk, hartkloppingen
  • Onrust in hoofd en lijf

Voetreflexmassage zorgt ervoor dat je hardwerkende lichaam beter in balans blijft en dat je zo rustig en ontspannen mogelijk naar de bevalling toe kan leven.

Zwangerschapsklachten als vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid en oedeem kunnen door reflexologie wel snel verlicht of opgeheven worden.

Dan kun je er weer tegenaan, en snel je oude zelf weer zijn.

Reviews

Cadeaubon geven?

Ook kennis maken met voetreflexmassage? Koop een cadeaubon voor jezelf of voor iemand anders.

Cadeaubon geven?