Over Andrea

Wie, hoe en waarom….

Mijn naam is Andrea Captein (1967). Ik ben in 2012 gestart met mijn praktijk voor voetreflexmassage  in Waddinxveen.

Ik heb altijd hard en met plezier in verschillende banen en branches gewerkt. Hard en met plezier, maar niet altijd met passie.

Onze kinderen werden groter, ik kreeg meer vrije tijd, en toen kon ik op zoek gaan naar een leuke opleiding waarin ik mijn passie en energie zou kunnen stoppen. Ik wilde echt mijn hart en ziel in mijn werk kunnen leggen.

Ik heb een heel bewuste keuze gemaakt voor voetreflexmassage.

 

Waarom voetreflexmassage?

Voor mijn gezin en mijzelf onderzocht ik andere mogelijkheden om onze gezondheid goed te houden. Ik wilde altijd meer weten over de achtergronden van therapieën en behandelingen. Dat is niet alleen heel interessant, maar zo kon ik ook zelf ervaring opdoen wat de verschillende therapieën nou precies deden. Of niet deden…. want soms is dat nog wel belangrijker.

Verhalen over voetreflexmassage vielen in mijn categorie ‘heel apart’. De gedachte dat in je voeten alle delen van het lichaam terugkomen en dat je door massage van drukpunten op de voet verder kon werken aan verbetering en herstel, sprak mij aan. Want als ik zelf een voetmassage kreeg voelde ik de stress wegglijden en werden mijn klachten minder of verdwenen zelfs.

Toen dacht ik: “Daar moeten meer mensen kennis mee maken.”  Ik heb vond een opleiding die mij aansprak:  praktijk en onderliggende theorie werden gecombineerd. Een echte opleiding en zeker geen drie daagse cursus.

Op die manier leerde ik zowel de massagetechnieken als de medische basistheorie en hoe je die moet toepassen. Om kwaliteit én resultaten te kunnen leveren.

Opleidingen en specialisaties

In 2012 heb ik mijn diploma behaald en ben 2 dagen in de week begonnen in mijn praktijk.

Die 2 dagen zaten zo vol. De resultaten waren zo goed en de mensen bleven terugkomen. Eerst omdat ze klachten hadden, daarna voor de ontspanning.

Ik merkte dat ik nog betere resultaten kon behalen door aanvullende cursussen en specialiserende workshops te volgen. 

In afgelopen jaren heb ik de volgende specialisaties en certificaten gehaald: 

  • anti-stress massage
  • metamorfose massage
  • babyreflexologie
  • zwangerschapsreflexologie.

De zwangerschaps- en babyreflexologie zijn heel bijzonder en mooi om te doen. Ik heb goede contacten met de verloskundigenpraktijk in Waddinxveen. Zij verwijzen regelmatig a.s moeders met lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap naar mij door. Door mijn behandelingen zie je snel resultaat. Ook a.s. moeders die op het punt staan om te bevallen, maar de baby blijft nog ‘even zitten’ kan voetreflexmassage het laatste zetje zijn om de bevalling op gang te brengen. En zoals je kunt zien op deze pagina, is dat ook wetenschappelijk onderzocht. Het werkt dus!

Na de geboorte is reflexlogie heel prettig voor de baby. Bij babyreflexologie reageert de baby vaak al na 1 à 2 behandelingen om van darmkrampjes, onrust, reflux, huilen, of slecht slapen af te komen.

Ook geef ik workshops  babyvoetreflexmassasge voor moeder en kind. Moeders leren dan in 2 lessen hoe zij zelf hun kindje kunnen masseren om klachten te verlichten.

Met voetreflexologie heb ik al veel mensen met veel verschillende klachten kunnen helpen. Sommigen zijn uitgedokterd, anderen boeken deze behandelingen om hun eigen genezingsproces te ondersteunen.

Ik heb zo veel mooie dingen kunnen doen, en daarmee het verschil uitmaken in het leven van andere mensen, dat ik dit werk nog steeds met heel veel plezier, liefde en aandacht doe.

Het is niet mijn werk. Het is mijn passie.

Want wat is er mooier dan mensen te kunnen helpen en advies te geven, en te zien hoe dankbaar ze en vol nieuwe energie de deur uit gaan.

Ontstressen

Iedereen is altijd zo druk met werk, kinderen, relaties etc. Dan is het zo lekker om even te ontspannen en te genieten. Door jezelf ook die tijd te gunnen. Vaak gaan we maar door.

Zodra je mijn praktijk binnenstapt zal je merken dat de rust al over je heen komt.  Met het muziekje op de achtergrond zal je tijdens de behandeling nog dieper in ontspanning komen. Je laat alles even los en daarna kun je weer ontspannen en vol met energie verder .

De behandelingen zijn heel mooi om te geven en ook om te zien hoe de mensen ze ontvangen. Dit geeft mij zoveel energie, zodat ik echt van uit mijn hart kan werken.

Dus twijfel niet, gun jezelf een heerlijke ontspannende massage en ervaar wat het precies voor jou doet.