Anti Stress Behandeling

“Na jaren op mijn toppen te hebben gelopen, protesteerde mijn lichaam aan alle kanten. Via via kreeg ik de tip om naar Andrea te gaan. De eerste keer was wat onwennig. Er werden heel wat blokkades gevonden en het was dan ook een zure appel om door te bijten de dagen na de eerste paar behandelingen. Steeds ging het ietsje beter en werden de blokkades minder. Ondertussen heb ik de achtste behandeling gehad en zijn de reacties hierop een stuk minder en zitten er weer betere dagen tussen. Andrea is een warme vrouw die niet veroordeelt, maar je vertrouwen geeft. Ze neemt alle tijd voor je en kan goed luisteren. Je voelt je welkom!


Andrea bedankt wat je tot nu toe voor me hebt betekent en nog gaat betekenen!” 


Jacqueline

Stress is een fenomeen waar ik tegenwoordig in de praktijk veel mee te maken krijg. Zeventig procent van alle ziektebeelden zijn stress gerelateerd. Het mooie van voetreflexmassage is dat het altijd ontspannend werkt, zeker voor mensen met stress is voetreflexmassage dus een uitermate geschikte vorm van therapie.

Symptomen van stress

Als een stressvolle situatie te lang duurt of  stressvolle situaties elkaar te snel opvolgen, heeft je lichaam geen tijd om zich te herstellen. De stress stapelt zich dan op totdat het teveel wordt.

Er zijn vier verschillende soorten van stress- symptomen: lichamelijke klachten, psychische klachten, gedragsymptomen en gedachtensymptomen.

Soorten stress

Er zijn drie soorten stress:

Spannende stress

De spannende stress is een positieve vorm van stress. Het helpt je goed te presteren en extra alert te zijn in bepaalde situaties. Dat kan variëren van een sollicitatiegesprek tot een rondje racen op het circuit van Zandvoort.

Frustrerende stress

De frustrerende stress treedt op onder omstandigheden die frustraties oproepen, zoals in de file staan of een collega die er met de pet naar gooit.

Schadelijke stress.

De schadelijke stress ten slotte is de ernstigste soort. Deze ontstaat bijvoorbeeld als een werknemer meer werk moet doen dan mogelijk is, als iemand regelmatig gepest wordt of na een traumatische ervaring, als bijvoorbeeld een bankoverval. Die laatste twee soorten stress moeten niet te lang duren. Als die spanning blijft aanhouden en het lichaam niet terugkeert naar een zogenaamd rustniveau, spreken we van chronische stress.

Door als therapeut kennis te hebben over wat vooral langdurige stress met je doet, kan ik de mensen effectiever begeleiden. Als ik het ontspannende effect van voetmassage versterkt met de drukpunten onder de voeten die gericht zijn op het herstel van de stress-as (hypothalamus, hypofyse, bijnier-as) en op het verminderen van de bijkomende symptomen, kun je mede omdat je de basisoorzaak aanpakt, sneller een genezend effect krijgen.

Vaak wordt gezegd dat stress tussen de oren zit waarmee men eigenlijk zegt dat het aanstellerij is. Het klopt dat het tussen de oren zit, juist daarom moet je het zo serieus nemen. Tussen de oren zitten namelijk je hersens en je emotionele brein, zeer belangrijke organen dus. Als het daar mis gaat, gaat het goed mis.

Emoties zijn namelijk ook lichamelijk. Bij angst vinden er diverse processen in de hersenen plaats die niet vaag of ontastbaar zijn. Er worden aanwijsbare stoffen aangemaakt die een duidelijk te controleren invloed op je lichaam hebben. Geest (emotie) en lichaam vormen een geheel en beïnvloeden elkaar.
Tevens krijgt het lichaam een energieboost om er weer tegenaan te kunnen.